fbpx

Hoe stop je een overhemd in?

Het belangrijkste om mee te starten is, zorg er voor dat je het juiste soort overhemd hebt. Met het juiste overhemd wordt een overhemd dat langer is aan de voor en achter kant bedoelt, dan bij de heupen en langer is dan je riem. Een overhemd die plat is aan de onderkant (een platte zoom) is hier namelijk niet geschikt voor. Meer over soorten overhemden kunt hier lezen.

Het makkelijkst is om te beginnen met het losmaken van je gehele broek, dus riem, rits en laat je broek zakken tot op je knieën. Laat je overhemd lekker los. Nu trek je broek aan alle zijden over je hemd heen zonder deze omhoog te duwen. Doe je rits omhoog en je riem goed en als het goed is zit je overhemd helemaal strak!

Mocht je nou in een situatie zitten waarbij een broek op je knieën niet helemaal gepast is, doe dan het volgende:

Maak je riem los en doe je rits een beetje los. Stop dan de achterkant (het achterpand) zo diep mogelijk in je broek. Stop hierna de zoom van achter naar voren in je broek, zo dat je bij de voorkant (de voorpanden) eindigt. Normaliter zit er in een nette broek een binnenband. Als deze binnenband aanwezig is knoop je deze eerst dicht en hierna de knoop aan de voorkant van je broek. Als er nu stof boven de broek uitsteekt is je overhemd waarschijnlijk wat te lang of heb je een te brede pasmaat. Nu kun je nog een poging doen om extra stof ook nog in je broek te stoppen, maar als dit niet lukt ben ik bang dat je voor een ander overhemd moet gaan kijken. Als je overhemd lekker strak zit, maar je buik/ondershirt te zien is als je een iets te wilde beweging maakt, zoals voorover buigen, ben ik wederom bang dat je moet zoeken voor een ander overhemd, want deze is te kort.

Casual overhemd

Een laatste tip, een overhemd met een platte zoom of een overhemd die niet over je heupen komt, waardoor die niet in te stoppen is, hoort casual gedragen te worden. Niet instoppen dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *