fbpx

Wat past beter, de ronde hals of de v-hals?

Truien komen in allerlei soorten en maten, daarnaast zijn de ronde hals en V-hals altijd een discussiepunt. Een ronde hals is eenvoudig te dragen, zowel in combinatie met overhemd als zonder. Een V-hals vereist wat meer expertise, maar dat geeft hem misschien net wat meer flair. Welke staat nou waar? En nog belangrijker, welke type kraag past het bij jou?

Het verschil tussen de ronde en de V-hals

Een V-hals heeft een inkeping aan de voorkant van de trui, welke de vorm van een V heeft. Daar heeft de trui de naam vandaan. V-hals truien vallen meestal onder de sub term pullovers en pullovers zijn over het algemeen geschikt om te combineren met een overhemd en stropdas. Bij een V-hals komt de stropdas namelijk mooi naar voren, terwijl deze bij een ronde hals grotendeels verborgen zou zitten.

Een ronde hals wordt ook wel de crewneck genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden is de hals van deze trui rond van vorm.

Gaan voor een ronde hals

Een trui met een ronde hals een is veelal voor casual gebruik. Een trui met capuchon (een hoodie) zit heerlijk en is prima voor een avondje op de bank hangen, maar deze is niet geschikt voor formelere gelegenheden. Een strakke trui of een pullover zijn over het algemeen wel geschikt, op het werk (als er geen pakkensfeer hangt) of een avondje met vrienden kan hiermee altijd door.

Als hieronder nog een overhemd gedragen wordt, gaat de outfit er al snel een stuk zakelijker uit zien. Deze combinatie is ook geschikt voor het kantoor en ook zeker de chiquere avonden uit. Onder de trui kan een T-shirt gedragen worden, maar dit hoeft zeker niet. Als je er een T-shirt onder wilt dragen, let er dan op dat de hals van het T-shirt breder is dan de hals van de trui, want het T-shirt er onderuit laten komen is niet de bedoeling.

Gaan voor de V-hals                  

Als je een formele meeting hebt, is een V-hals pullover in combinatie met een overhemd een zeer goede keuze. Om deze outfit helemaal af te maken is de stropdas de ideale accessoire. Let wel op dat het overhemd geschikt moet zijn voor een V-hals pullover. Met een V-hals is het af en toe strakker een extra knopje los te doen, maar dit moet wel uitkomen met de knopen van het overhemd.

Een V-hals kan gedragen worden zonder overhemd, al zijn hier zo de twijfels over. Het kan prima staan, maar geeft niet de zakelijke uitstraling van een combinatie tussen trui en overhemd of de casual uitstraling van een crewneck. Mocht je er een T-shirt onder willen dragen, zorg er dan voor dan de kraag niet te zien is.

 

 

1 gedachte over “Wat past beter, de ronde hals of de v-hals?

  1. V-hals met een overhemd is erg leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *