fbpx

Horloge trends

Een accessoire dat de man siert is toch wel het horloge. Je hebt er ontelbaar veel varianten van. Je hebt kleine en grote horloges, je hebt vintage en je hebt smartwatch horloges. Je kunt het tegenwoordig zo gek niet meer bedenken of het ligt ergens in een horlogezaak. In de blog hieronder worden een aantal horloge trends besproken.

Als eerste is er de trend van de smartwatches. Vroeger had niemand kunnen bedenken dat er ooit een digitaal horloge zou ontstaan. Ook de smartwatch heb je in allerlei soorten en maten, zo heb je smartwatches die op een echt klassiek horloge lijken, maar je hebt ook smartwatches die op telefoons lijken.

De moderne varianten van horloges werden steeds populairder bij de mannen. Tegenwoordig zie je toch steeds vaker de klassieke varianten terugkomen. Zo heb je tegenwoordig allerlei merken die de horloges van de jaren 20 tot en met de jaren 70 als inspiratiebron gebruiken. Een bekend merk van tegenwoordig dat een design gebruikt van vroeger is Daniel Wellington.

Voorheen werden de kleuren zwart en wit veel gebruikt in de uurwerken. Deze twee kleuren blijven nog steeds tijdloos. In de afgelopen jaren en nu nog steeds zie je vooral de blauwe kleur terugkomen in de horloge wereld. Er is geen enkele kleur die de laatste jaren meer voorbij is gekomen dan de blauwe kleur.

De kleinere modellen werden vooral gemaakt en gedragen door vrouwen. Tegenwoordig zie je steeds meer kleinere modellen op de markt die bedoeld zijn voor de man. Eerst was er de trend van grote en grove horloges voor de heren, tegenwoordig zijn de kleinere uurwerken een trend voor de heren.

Minimalistische horloges, je ziet ze tegenwoordig vaak voorbijkomen. De minimalistische horloges zijn dan ook zeker een trend in de horlogewereld. Je ziet steeds meer topmerken die bescheiden en simpele horloges produceren.

De laatste jaren zie je ook steeds vaker dat kledingmerken horloges op de markt brengen. Zo zijn de horloges van Tommy Hilfiger, Armani en Hugo Boss niet meer weg te denken. Sommige mensen vinden het dragen van horloges van oorspronkelijk een kledingmerk een “no go”. De meningen zijn dus verschillend over deze horloges.

 

De zogenoemde mesh/milanaise horloge band komt vaak terug. Deze horlogebanden zijn gemaakt van geweven staal. Deze type horlogeband is te combineren met een elegant klassiek horloge, maar ook met een stoerder duikhorloge. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *