fbpx

Ongeschreven regels bij het dragen van een pak

Elke man ziet er stijlvol en modieus uit in een pak. Bij het dragen van een pak komen wel een aantal ongeschreven regels kijken. Wil je niet voor gek lopen en wil je weten welke regels dit zijn? Lees dan de onderstaande blog goed door.

Bij een jasje hoort natuurlijk een dasje. Maar hoe moet dit dasje er dan uitzien? Wat belangrijk is, is dat je das ongeveer even breed moet zijn als je revers (dit zijn je links en rechts teruggevouwen voorpanden.). Dit ziet er net uit en is de eerste ongeschreven regel bij het dragen van een pak.

Wanneer je een pak op maat laat maken zit de jas perfect om de schouders heen. Op het moment dat je een “kant en klaar” pak koopt moet je ervoor zorgen dat je jas goed zit bij de schouders. Het moet dus niet te breed zijn, maar ook niet te smal. Wanneer het jasje niet goed bij de schouders zit kan dit de hele look verpesten.

Bij een mooi pak hoort ook een mooie riem, belangrijk is dat je deze riem matcht met je schoenen. Dit betekent niet per se dat de kleur precies hetzelfde moet zijn, maar het gaat erom dat ze matchen.  

Het is erg vanzelfsprekend, maar let er wel op. Onder een pak horen nette schoenen en onder deze nette schoenen horen sokken. Het is een must om lange sokken te dragen onder je pak, kom dus niet aan met sneaker sokken. Het doel hiervan is dat de sokken de benen bedekken en dat je geen blote enkels/benen onder het pak uit ziet komen.

Op het moment dat je gaat zitten met een pak aan moet je ervoor zorgen dat je van tevoren je knoop van je jasje hebt opengemaakt. Op het moment dat je dit niet doet gaat het jasje kreukelen en dit ziet er niet mooi uit.

De manchetten van je overhemd zijn ook een belangrijk deel van je look. Zorg ervoor dat de manchetten zichtbaar zijn, ongeveer een centimeter.

Een pak is erg warm, zorg er daarom voor dat je hier gewapend tegen bent. Je wilt natuurlijk niet je look verpesten door vieze zweet plekken. Hierdoor is het handig om een onder shirt te dragen die de zweet als het ware opvangt.

Vaak heeft het jasje van het pak twee knopen onder elkaar. Zorg ervoor dat de onderste knoop op of boven de navel valt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *