fbpx

Wil je nooit meer kreukels in je overhemd?

Het is wel bekend onder de mannen. Je haalt het overhemd dat je vandaag wilt dragen uit de wasmachine, maar het is net wat te slordig. Je wilt snel die strijkijzer er over heen halen en in een keer zit je met een vouw die er niet meer uit wil. Wil je dit nooit meer meemaken? Lees dan verder

Het etiket

Kijk daar altijd eerst naar. Hierin staat of het overhemd überhaupt mag strijken en af en toe ook wat de beste manier is om te strijken. Dit is bevorderlijk voor het strijkresultaat, maar verlengt ook de levensduur van je overhemd.

Start bij de kraag en de schouders

Het makkelijkst is om te starten met strijken bij de kraag. Vouw deze open en leg het overhemd zo neer dat het boord plat ligt. Vouw deze daarna weer dicht en strijk nog even op de dichtgevouwen kraag zodat het boord blijft zitten op zijn plaats. Leg hierna het overhemd op de punt voor het beste resultaat en strijk de voor en achterzijde van de schouders.

De mouwen

Haal het overhemd binnenste buiten en leg de mouwen plat. In principe is het met een goede strijkijzer voldoende om alleen de binnenzijde te strijken, maar voor optimaal resultaat kun je ook nog de buitenzijde strijken. Zorg dat de naden van het overhemd zichtbaar zijn om te voorkomen dat je vouwen krijgt.

De voorzijde

Leg wederom het overhemd op de punt van de strijkplank en strijk de simpele grote vlakken aan de voor- en achterzijden. Let goed op als je van plan bent om het overhemd onder een pak te dragen. Dan zijn vooral de voorpanden te zien en moeten deze dus extra strak zijn om te matchen met de strakheid van een pak.

Laatste paar tips

Het is beste is om het overhemd te strijken als het nog licht vochtig is, want dan zijn de vouwen of kruiken nog niet opgedroogd en dus makkelijker te verwijderen. Daarbij helpt stoom natuurlijk enorm. Gebruik bij een droog overhemd daarom ook bij voorkeur een plantenspuit iets dergelijks om het overhemd te strijken.

Daarnaast moet het overhemd na het strijken gelijk goed opgehangen worden. Hang het overhemd aan een kleerhanger op en doe op zijn minst het eerste en het derde knoopje dicht. Het is nog beter om alle knoopjes dicht te doen, maar dit is wel weer erg veel werk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *